Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç hakkında Meclis Genel Kurulu'nda, yaptığı konuşma gerekçesiyle '250 bin liralık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da kendisi hakkında kullandığı 'sözde Cumhurbaşkanı' ifadesi gerekçesiyle 1 milyon liralık dava açtı.
Ayrıca Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamasıyla Kılıçdaroğlu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
CHP'li Özkoç, 26 Aralık 2020 tarihinde TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sorular yöneltmiş ve daha sonra Genel Kurul'da kavga çıkmıştı. Dava dilekçesinde, "Askerlerimizin katledilmesine sebep olmakla, katledilen 3 milyon 750 bin Müslüman kanı eline bulaşmış olmakla, PKK’ya hendekleri kazmak için izin vermekle, hendek kazdırtmakla, PKK terör örgütünü Türkiye’ye aldırmakla, PKK ile anlaşıp Öcalan’la anlaşıp valilere emir verip de askerimizin ölmesine neden olmakla itham etmiş ve bu suretle Cumhurbaşkanımızın kişilik haklarını ve itibarını zedeleyecek söylemlerde bulunmuştur" denildi.
Özkoç ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te yaptığım ve hiçbir hakaret içermeyen sözlerim için 250 bin TL'lik manevi tazminat davası açmış. Muhalefet karşısında çaresiz kalan iktidar, yargıyı muhalefeti susturmak için sopaya dönüştürdü. Ancak biz gerçekleri söylemeye devam edeceğiz" dedi.