Sakarya Barosu yönetim kurulu, Kocaeli'de icraya giden Av. Ersin Arslan'ın görevi esnasında öldürülmesi olayını protesto etmek üzere bugün (23 Mart Salı günü) duruşmalara girmeme kararı almıştı. Karara uyan avukatlar Baronun 19 Mart tarihli olağanüstü toplantı kararını mazeret göstererek duruşmalara katılmazken, görülen bir dava duruşmasında ilginç anlar yaşandı. Sosyal medyada bir hukukçu tarafından yapılan paylaşıma göre bir sanık avukatı, meslektaşının mahkemeye sunduğu mazeret için "dayanaksız" dedi ve mazeretin reddini talep etti.
"MESLEKİ DAYANIŞMA OLMAZSA NASIL BAŞARACAĞIZ?"
Yaşanan bu duruma sosyal medya hesabından yorum getiren hukukçu, mahkemenin tutanağını da yayınlayarak üstüne şunları yazdı:
"Sakarya’da bugün avukatlar Ersin Arslan için duruşmaya girmeme kararı almıştı. “Dayanaksız olan mazeretin reddini” talep eden meslektaşı elbette kınamıyoruz. Ancak şu soruyu sormadan edemiyoruz: Mesleki dayanışma olmazsa nasıl başaracağız?"
İŞTE O TUTANAK VE ÜZERİNE DÜŞÜLEN NOT: