GERÇEKTEN BU ACININ TARİFİ YOKMUŞ

Hülya Sürücü

16-08-2023 15:45

Yıllar boyunca radyo programlarımda canlı yayın konuklarım ile 17 Ağustos 1999 depremini konuştuk. O yıllarda Sakarya'da olmadığım için çok şükür ki 1999 depremini hissetmedim.

Yaptığım yayınlardan öğrendim ki hemen hemen her evden bir veya birkaç kayıp olmuş. Yıllar sonrasında Kahramanmaraş merkezli deprem olacağını ve 20 küsür yakın akrabamı enkaz altında kaybedeceğimi bilmeden halimize şükretmiştim.

6 ay önceki 7.5 şiddetinde yaşanan depremde Hatay'da ablam ve eniştem başta olmak üzere onlarca yakınımı kaybettim. 4 sene içinde ailemden 4 kişiyi toprağa verdim. Babam, annem, ablam, eniştem ve diğer yakınlarım şimdi toprak altında.

Gerçekten bu acının tarifi yokmuş. Şimdi Sakaryalı dostlarımı daha iyi anladım. Rabbim bir daha yaşatmasın. Beterinden korusun. 17 Ağustos Marmara depreminin 24 ncü yıldönümünde, tüm deprem şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum. Allahım hepsinin mekanlarını cennet kılsın. Bu depremlerde sakat kalan ve yaralananlara şifa, yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diliyorum.

 

(Yayınlanan yazılar, köşe yazarlarının kendi şahsi görüşüdür.)

DİĞER YAZILARI